تبلیغات ریتارگتینگ چیست و چگونه عمل میکند؟

تبلیغات دیجیتال

آیا تا کنون اصطلاح “ریتارگتینگ” به گوشتان خورده است؟ مدتی است که در جامعه تبلیغات اینترنتی کشور، نوع جدیدی از تبلیغات به نام “ریتارگتینگ” رواج پیدا کرده است. این شیوه تبلیغاتی توانسته با فراهم کردن هدفمندی بالاتر، رضایت تبلیغ‌دهندگان را بدست آورد و از محبوبیت بالایی برخوردار شود. اما ریتارگتینگ دقیقاً چیست؟ در این مقاله، قصد داریم درباره ریتارگتینگ صحبت کنیم.

مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر است:

  1. ریتارگتینگ یا هدف گیری مجدد چیست؟
  2. ریتارگتینگ یا هدف گیری مجدد چگونه عمل می‌کند؟
  3. تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ در چیست؟
  4. معرفی سرویس تبلیغات ریتارگتینک مدیااد و شیوه استفاده از آن.

ریتارگتینگ

ریتارگتینگ یا هدف گیری مجدد چیست؟

ریتارگتینگ یا هدف گیری مجدد به نوعی از بازاریابی گفته می‌شود که در آن، کاربرانی که در گذشته از وبسایت شما بازدید کرده‌اند یا با وبسایت شما تعامل داشته‌اند را با انواع تبلیغات آنلاین در سراسر فضای وب هدف‌گیری می‌کنید.

بر اساس آمار، در اکثر وبسایت‌ها تنها ۱ تا ۲ درصد از کاربران در اولین بازدید از وبسایت خرید کرده یا در وبسایت ثبت‌نام می‌کنند. ریتارگتینگ ابزاری است که به شرکت‌ها و وبسایت‌ها کمک کرده تا به ۹۸ درصد باقی مانده از کاربران که در همان بازدید اول خرید یا ثبت‌نامی انجام نداده‌اند، دست یابند.

تعریف ریتارگتینگ با یک مثال ساده

به عنوان مثال، کاربری برای اولین بار وارد وب‌سایت و یا صفحه شما می‌شود و قصد خرید از فروشگاه اینترنتی شما را دارد. محصولات را می بیند، دکمه ارسال به سبد خرید را هم می‌زند ولی خرید را انجام نمی‌دهد و سایت را ترک می‌کند. این اتفاق معمولاً برای بار اول اتفاق طبیعی است؛ چون کاربران وقتی برای اولین بار وارد سایت می‌شوند کمی سخت اعتماد می‌کنند تا خرید کنند.

شما به عنوان صاحب کسب‌وکار، صاحب وبسایت یا مارکتر برای افزایش تعداد ورودی به وبسایت و در نهایت، افزایش فروش تلاش زیادی کرده‌اید. اگر موفق شوید که کاربران هدف خود را به وبسایت هدایت کنید، اما در نهایت به خرید منجر نشود، عملاً تلاش‌های شما به هدر می‌رود. 

سؤال اینجاست که چطور می‌توانیم این مشکل را حل کنیم؟ چگونه می‌توانیم همان میزان انرژی و زمان را صرف کنیم و کاربری که قبلاً از وبسایت بازدید کرده را پیدا کنیم و به قیف فروش بازگردانیم؟ 

در اینجا مفهومی به نام ریتارگتینگ مطرح می شود که برطرف‌کننده این مشکل است.

 تفاوت ریتارگتینگ با سایر تبلیغات بنری آنلاین چیست؟

در تبلیغات ریتارگتینگ، تنها کاربرانی را مورد هدف قرار می‌دهید که در گذشته از وبسایت شما بازدید کرده و آشنایی اولیه با برند شما را کسب کرده‌اند. در ریتارگتینگ، می‌توانید انتخاب کنید که تنها کاربرانی که به بخش خاصی از وبسایت شما رفته‌اند مورد هدف قرار گیرند یا به‌طور کلی، کاربرانی که از وبسایت شما بازدید کرده‌اند مجدداً مورد هدف قرار گیرند؛ هر انتخابی که داشته باشید، در تبلیغات ریتارگتینگ این اطمینان وجود دارد که تنها بابت جذب کاربرانی هزینه می‌پردازید که قبلا از وبسایت شما بازدید کرده‌اند. همین موضوع، اثربخشی تبلیغات شما را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.
در تبلیغات آنلاین معمولی و رایج شما باید تبلیغات خود را برای هدف گیری افرادی که در سطح اولیه قیف خرید شما قرار می‌گیرند انجام دهید، زیرا در این نوع از تبلیغات، تبلیغ شما به تمامی افرادی که حتی وبسایت شما را ندیده‌‌اند نمایش داده می‌شود. در این نوع تبلیغات شما باید به معرفی شرکت خود، جلب اعتماد، به طور موثری برندینگ و کارهایی از این دست بپردازید.

در بلاگ مدیااد بخوانید:  آموزش ویدئویی نحوه ست کردن Event در تگ منیجر و ارسال آن به گوگل آنالیتیکس

ریتارگتینگ چیست

در ریتارگتینگ چگونه مخاطبان رهگیری میشوند؟

ریتارگتینگ یک تکنولوژی بر اساس کوکی (cookie) است که از یک کد جاوا اسکریپت برای دنبال کردن کاربران شما در تمامی فضای وب به صورت ناشناس استفاده می‌کند.

روش کار ریتارگتینگ به این شکل است که شما کد ساده و کوچکی که معمولا به نام پیکسل یا SDK شناخته می شود را در بخش خاصی از سایت یا در تمامی صفحات سایت خود قرار می‌دهید. SDK یا پیکسل برای کاربران وبسایت شما غیر قابل مشاهده بوده و مهم تر از همه اینکه بر روی عملکرد وبسایت شما تاثیری نمی گذارد. هر مرتبه که یک کاربر جدید به بخشی از وبسایت شما که در آن پیکسل یا SDK را پیاده سازی کرده اید بیاید، این کد یک کوکی بر browser کاربر مورد نظر را میگذارد و آن کاربر را به فضایی که به آن “مخاطبین”  گفته میشود اضافه میکند.  بعد از این هر بار که این کاربر نشان شده در فضای وب فعالیت کند، این کوکی به شرکت تبلیغاتی که با شما همکاری می‌کند این اجازه را می‌دهد که وی را شناسایی کرده و تبلیغات مورد نظر شما را به آن کاربر نشان دهد و این اطمینان حاصل می‌شود که تبلیغات شما تنها به کاربرانی نمایش داده می‌شود که قبلا از وبسایت شما بازدید کرده اند. تعداد کاربران سایت شما تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت کمپین های ریتارگتینگ شما دارد. حتی اگر آمادگی برای شروع یک کمپین ریتارگتینگ را ندارید، من به شما شدیدا توصیه می کنم که شروع به ساختن “مخاطبین” خود کنید، چون با توجه به ضرب المثل معروف ما ایرانی ها ” هرچی پول بدی آش میخوری! “، زمانی که بخواهید کمپین خود را اجرا کنید، تعداد بیشتری کاربر هدف گرفته دارید و درنتیجه نتیجه بهتری میگیرید و کمپین موثر تری خواهید داشت.

اگر شخصی از مخاطبین شما به هدف کمپین شما برسد، از میان دسته ی “مخاطبین” خاص آن هدف خارج می شود، شما میتوانید تگ دیگری ایجاد کرده و تبلیغات متفاوتی را به کاربرانی که به اهداف کمپین های شما می رسند نشان دهید.


نحوه کار ریتارگتینگ

تفاوت بین ریتارگتینگ و ریمارکتینگ چیست؟

تا به حال واژه ریمارکتینگ را شنیده‌اید؟ اطلاع دارین که تفاوت بین ریمارکتینگ و ریتارگتینگ چه هست؟ در این بخش می خوایم یکم در مورد این موضوع صحبت کنیم
در حدود ۸ سال پیش گوگل در بخش ادوردز خودش که امروز که ما داریم دربارش صحبت می‌کنیم به گوگل ادز تغییر نام داده، شکلی از ریتارگتینگ را رونمایی کرد و “ریمارکتینگ” نام گذاری کرد، که هیچ چیزی جز گمراهی و گیج شدن برای اکثر بازاریاب ها نداشت.
بنابراین ریمارکتینگ مختص به تبلیغات نمایشی گوگل ادز هست و ریتارکتینگ رویکردی هست که در پشت ریمارکتینگ نهفته است.

تفاوت بین ریتارگتینگ معمولی و ریتارگتینگ محصول چیست؟

در ریتارگتیگ معمولی تمامی کاربران شما طبق تگی که برای آن‌ها ساخته‌اید رهگیری می‌شوند و شما می‌توانید محتوای مدنظر خودتان را به آن‌ها نمایش دهید. برای مثال می‌توانید دسته‌بندی برای کاربرانی که از صفحه پیراهن‌های مردانه سایت شما دیدن کرده‌اند را هدف قرار دهید و با نمایش دادن بنر تبلیغاتی با موضوع تخفیف پیراهن‌های مردانه و یا تخفیف شلوارهای مردانه آن‌ها را ریتارگت کنید. اما در ریتارگتینگ محصول این محتوای نمایشی به کاربر بسیار شخصی‌سازی‌ شده است. در واقع مراحل ریتارگتینگ محصول بدین گونه است که کاربر در ابتدا وارد سایت شما می‌شود و یک یا چند مدل از پیراهن‌های مردانه شما را مشاهده می‌کند، هنگامی که کاربر از سایت شما خارج شد و به سایت‌های ناشر مدیااد وارد شد، دقیقا همان محصولاتی که در سایت شما دیده بود را مجدد به همراه قیمت آن مشاهده خواهد کرد.

در بلاگ مدیااد بخوانید:  تبلیغات کلیکی چیست؟هرآنچه که در مورد تبلیغات کلیکی باید بدانید

ریتارگتینگ محصول در مدیااد

چطور از ریتارگتینگ میتوانیم بهترین استفاده را در کسب و کار خود داشته باشیم؟

حالا که با هم متوجه شدیم که ریتارگتینگ چیست و چگونه عمل می کند، بیاید راجع به راه حل های عملی در مورد استفاده بهتر از این ابزار در بازاریابی‌ صحبت کنیم.

ساده ترین راه استفاده از این ابزار این خواهد بود که ریتارگتینگ بازدیدکنندگان سابق سایت شما را به سایتتان باز می گرداند، اما با توجه به قیف خرید در هر مرحله از آن می توانیم استفاده خاصی از ریتارگتینگ بکنیم.

ایده های جذاب تبلیغات ریتارگتینگ در مراحل مختلف “قیف بازاریابی”

احتمالا با مفهوم قیف بازاریابی آشنا هستید.من اینجا برای باحال تر شدن و خلاص شدن از شکل قیف یکنواخت همیشگیمون، اون رو به شکل بستنی قیفی فرض میکنم که جذاب تر هم بشه برامون!

تبلیغات ریتارگتینگ در قیف بازاریابی

نحوه کار ریتارگتینگ در پلتفرم تبلیغاتی مدیااد

سرویس ریتارگتینگ مدیااد به تازگی به پنل مدیااد اضافه شده و شما میتونید با گذروندن مراحل زیر کمپین ریتارگتینگ خودتون را اجرا کرده، در هر قسمتی از ساخت کمپین به مشکلی خوردید، میتونید از طریق چت آنلاین، تلفن و ایمیل با کارشناسان ما در تماس باشید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسختون رو داده و کمپینتون به بهترین شکل ممکن آغاز بشه.

  • در ابتدا اجازه بدید مفاهیمی رو که در طول ساخت کمپین ریتارگتینگ در پنل مدیااد بهش بر می‌خورید رو براتون تعریف کنیم:
    تگ: با ساخت تگ برای صفحات وب‌سایت خود، می‌توانید از اطلاعات بازدیدکنندگان این صفحات در پلتفرم مدیااد استفاده کنید. می‌توانید از تگ مدیااد در ساخت مخاطبان (Audience) کمپین‌های ریتارگتینگ خود در مدیااد استفاده کنید. تگ را می‌توانید از طریق مشخص کردن الگوی آدرس صفحات موردنظرتان ایجاد کنید.
  • با ایجاد مخاطب (Audience) می‌توانید بنرهای یک کمپین‌ ریتارگتینگ را تنها به مخاطبان هدف خود نمایش دهید. مخاطبان هدف شما کسانی هستند که قبلا از وبسایت شما بازدید کرده و به نوعی با آن تعامل داشته‌اند. هر مخاطب میتواند شامل تعدادی تگ شده و تبلیغات مرتبطش به آن نمایش داده شود یا بعضی تگ ها از آن حذف شود و تبلیغات مرتبط به آن تگ ها به آن مخاطب نمایش داده نشود.
  • بعد از تنظیم کردن تگ و مخاطبین، کد SDK رو در سایت خودتون قرار داده و تنظیمات مربوط به ریتارگتینگ رو در کمپین‌های خودتون لحاظ کنید و با کیفیت‌ترین کمپین‌های خودتون رو با بالاترین نرخ تبدیل تجربه کنید.

شما می‌توانید با ثبت‌‌نام و ورود به پنل مدیااد با قابلیت‌های پنل مدیااد آشنا شده و کمپین‌های ریتارگتینگ خود را امروز شروع کنید.

به اشتراک بگذارید

نظر شما نظر خود را وارد نمایید

    ۱۲ نظر نظر دهید

  1. سلام ممنونم بابت پست ریتارگتینگ
    اینفوگرافیک آخر در ارتباط با قیف بازاریابی جذاب و آموزنده بود مرسی

    • سلام، خواهش میکنم، سعی بر این داریم که توی مقالاتمون حتما از این دست اینفوگرافیک ها بیشتر استفاده کنیم در آینده

    • سلام عرض ادب و احترام
      اگر بتوانید همزمان با گذاشتن کد ریتارگتینگ روی سایتتان ، از طریق کانال‌های مختلف نظیر سوشال یا تبلیغات ترافیک خوبی را روی سایتتان بیاورید ، ریتارگتینگ می‌تواند برایتان مفید باشد.

نظر دهید