مدیریت شبکه‌های اجتماعی چیست و چگونه انجام می‌شود؟

شبکه های اجتماعی

بازاریابی دیجیتال شامل قطعات بسیار کوچک است که با هم کار می‌کنند و در حال حرکت هستند تا به فروش منجر شود. مدیریت شبکه‌ های اجتماعی نیز یکی از این قطعات است که از آن برای آگاهی بخشی به مخاطبان و در نهایت افزایش فروش در کسب‌و‌کار استفاده می‌شود.

شما احتمالاً با شبکه ‌های اجتماعی مختلفی آشنایی دارید اما آیا با نحوه استفاده از این شبکه‌ها برای رشد کسب‌و‌کار کوچک خود آشنا هستید؟ شناسایی شبکه‌های اجتماعی متناسب با کسب‌وکار و هم‌سو کردن محتوای آن‌ها با کسب‌و‌‌کارتان به آگاهی از برند شما کمک زیادی می‌کند. در این مقاله سعی داریم به تمام سؤالات شما درباره مدیریت رسانه‌های اجتماعی پاسخ دهیم تا بتوانید نتایج بهتری را از عملکرد خود در بسترهای مختلف آن بدست آورید.

آگاهی از برند با شبکه های اجتماعی

مدیریت شبکه‌های اجتماعی چیست؟

مدیریت شبکه‌‍‌ های اجتماعی به فرآیند ایجاد، انتشار، ترویج، و مدیریت محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، یوتیوب و Pinterest گفته می‌شود. مدیریت شبکه‌‍‌های اجتماعی فراتر از ارسال صرف محتوا و به روزرسانی حساب‌های کاربری شرکت است. شما با ایده‌پردازی و خلاقیت درباره محتواهایی که می‌تواند مخاطبان شما را درگیر و در نهایت دنبال کنند، فرصتی را برای دیده شدن کسب‌وکار خود رقم می‌زنید.

در ادامه به بررسی نکاتی که در مدیریت شبکه‌های اجتماعی دخیل هستند، می‌پردازیم:

انتخاب بسترهای مناسب از شبکه‌های اجتماعی

اولین گام برای ورود به بخش مدیریت شبکه‌های اجتماعی، انتخاب کانال‌های ارتباطی صحیح برای برقراری ارتباط با مخاطب است.

در اینجا یک بررسی اجمالی از شبکه‌ های اجتماعی مختلف و مزایای هر یک را برای کسب‌و‌کار شما شرح می‌دهیم:

فیسبوک: فیسبوک به صورت ماهانه نزدیک به ۲.۷ میلیارد کاربر فعال دارد. این شبکه اجتماعی از تعادل خوبی از نظر گروه‌های سنی مختلف و جنسیت برخوردار است که همین امر آن را به یک بستر اجتماعی بزرگ برای کسب‌و‌کارهایی تبدیل می‌کند که در تلاش‌اند تا به مخاطبان گسترده‌تری برسند.

اینستاگرام: اینستاگرام یک رسانه اجتماعی بزرگ برای برندهایی است که محتوای بصری زیادی تولید می‌کنند. مخاطبان اینستاگرام بیشتر خانم‌های جوان هستند بنابراین از این بستر گسترده می‌توان برای فروش محصولات و یا خدمات مربوط به مد، سبک زندگی، هنر، و یا دیگر صنایع بصری استفاده کرد.

انتخاب شبکه‌ اجتماعی مناسب

توییتر: توییتر حدوداً ۳۲۱ میلیون کاربر فعال در سراسر جهان دارد. کاربران توییتر بیشتر به دنبال اخبار و ترندها‌ی روز دنیا هستند و بستری ایده‌آل برای کسب‌وکارهای مختلفی که تمایل دارند درباره خدمات خود صحبت کنند محسوب می‌شود. همچنین از توییتر می‌توان برای به اشتراک گذاشتن محتوا با اینفلوئنسرهای این شبکه اجتماعی استفاده کنید و ارزش نام تجاری خود را ارتقا دهید.

لینکدین: لینکدین بستر اجتماعی مناسب برای کسب‌وکارهای B2B است. در لینکدین به راحتی می‌توانید مخاطب خود را صورت هدف‌مندتری بر اساس نوع شرکت، صنعت یا عنوان شغلی پیدا و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

در بلاگ مدیااد بخوانید:  راهنمای کامل ایجاد استراتژی شبکه های اجتماعی

یوتیوب: یوتیوب به دومین موتور جستجوی بزرگ جهان بعد از گوگل تبدیل شده است. شما می‌توانید محتوای ویدئویی خود را در این کانال آپلود کنید و به تعامل و ارتباط با مخاطبان خود بپردازید.

 پینترست: پینترست یکی دیگر از کانال‌های بزرگ برای به اشتراک‌گذاری محتوای تصویری متمرکز است. این بستر برای علاقه‌مندان به صنایع دستی، خانه‌داری، تغذیه، تناسب اندام، مد، و از این دست اختصاص دارد. اگر کسب‌وکار شما تصویر محور است، پینترست می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

برای موفقیت در مدیریت شبکه‌ های اجتماعی چه کاری باید انجام دهیم؟

۱. توسعه استراتژی

توسعه یک استراتژی برای شبکه‌های اجتماعی بخش مهمی است که به شما کمک می‌کند تا به اهداف بازاریابی خود نزدیک‌تر شوید. باید در نظر بگیرید که هر چند وقت یکبار روند پیشرفت استراتژی کسب‌وکار خود را در راستای انتشار محتواهای برنامه‌ریزی شده ارزیابی و در صورت لزوم بازبینی کنید.

گام نخست از برنامه‌ریزی استراتژیک را با در نظر گرفتن آنچه در مورد مخاطبان خود ‌می‌دانید شروع کنید. اینکه چه نوع محتوایی را مخاطبان شما دوست دارند و نسبت به چه نوع محتواهایی واکنش بیشتری نشان می‌دهند؟ آماده‌سازی محتواهای جذاب که از نیازها و چالش‌های وی صحبت کند می‌تواند کمک خوبی برای ایده‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی باشد.

استراتژی شبکه های اجتماعی

همچنین شما باید برنامه‌ای برای ایجاد تعامل و پاسخ به مخاطبان خود در نظر بگیرید.

  • آیا می‌توانید با انجام پرسش‌های دوره‌ای از مخاطبان تعامل پایداری را با آن‌ها برقرا کنید؟ هر چند وقت یکبار می‌توانید به سوالات و نگرانی‌های ارسال شده به صفحه خود پاسخ دهید؟
  • آیا قصد دارید از مسابقه‌های مختلف برای درگیر کردن مخاطبان خود استفاده کنید.

همه این موارد باید جایی در استراتژی‌های شما برای شبکه‌های اجتماعی داشته باشد.

۲. ایجاد تقویم شبکه‌ های اجتماعی

هنگامی که صحبت از مدیریت شبکه‌های اجتماعی می‌شود باید این نکته را در نظر گرفت که هیچ دو کسب‌وکاری با برنامه‌ریزی شبیه به هم پیش نخواهند رفت پس متناسب با هر برند باید برنامه جدایی آماده شود. در هر صورت هر برنامه‌ زمانی‌ای که برای ارسال محتواهای یک کسب‌و‌کار در نظر می‌گیرید باید به صورت مداوم انجام دهید تا به نتیجه برسید.

اگر می‌خواهید مشتریان خود را در شبکه‌های اجتماعی درگیر نگه دارید تا به صورت دائمی شما را دنبال کنند باید به طور مستمر محتوای با کیفیت آماده کنید و آن را در بازه زمانی مناسب منتشر کنید. فقط توجه داشته باشید که اطلاعات اساسی مانند تاریخ ارسال، محتوا، لینک، تصویر و بستر اطلاع‌رسانی‌ای که در نظرتان است به صورت کاملا شفاف در تقویم محتوایی شما ثبت شوند.

تقویم شبکه‌ های اجتماعی

۳. ایجاد و ارسال محتوا

بخش بزرگی از مدیریت شبکه‌های اجتماعی شما مربوط به ایجاد و انتشار محتوای رسانه‌های اجتماعی (بازاریابی محتوایی) در تمام اکانت‌های شرکت شماست. این موضوع شامل ایده‌های خلاقانه در قالب متن‌،‌ تصاویر یا ویدئو است. علاوه‌بر محتوای خود، به صورت شخص ثالث نیز می‌توانید از سایر منابع درباره موضوعات مربوطه استفاده کنید.

در بلاگ مدیااد بخوانید:  استفاده از ایموجی در تبلیغات آنلاین

این جنبه از مدیریت شبکه‌های اجتماعی شما را ملزم می‌کند که هم از بسترهای اجتماعی و هم مخاطبانتان درک عمیقی داشته باشید. شما باید بهترین شیوه‌ها را برای تولید محتوا و کانال‌های اطلاع‌رسانی متناسب با آن محتوا را در نظر بگیرید.

۴. پاسخ به دنبال‌کنندگان

توجه به مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی عاملی تاثیرگذاری بر توسعه کسب‌وکار و به موازات آن اثرگذار بر ذهن مخاطب شماست. اگر نظرات مخاطبان خود را در قالب سوال‌ها، نگرانی‌ها یا چالش‌های آن‌ها دسته‌بندی کنید، یک فرصت جدید و خوبی برای شما فراهم می‌شود تا علاوه‌بر راهنمایی آن‌ها، مشتری‌مداری خود را در شبکه‌های اجتماعی نشان دهید.

این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از پاسخ دادن به مخاطبان، حتما دقت لازم را در پاسخ‌گویی در نظر بگیرید چرا که اینکار برای برند شما دارای اهمیت است.

پاسخ به دنبال‌کنندگان شبکه‌های اجتماعی

۵. درگیر کردن مخاطب با شبکه‌های اجتماعی

درگیر کردن مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی فراتر از پاسخ دادن به کامنت‌ها و پیام‌های آن‌ها است. ایجاد روابط تاثیرگذار با مخاطبان به شما کمک می‌کند تا توجه دیگران را به سازمان خود جلب کنید و مخاطبان وفادارتری را برای کسب‌وکارتان بدست آورید.

۶. ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی

انجام تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بخشی جداناپذیر در این مبحث است. اگرچه مقدار زیادی از کارها وجود دارد که شما می‌توانید برای توسعه شبکه اجتماعی خود انجام دهید اما تبلیغات به صورت ارگانیک برای شما، مخاطب زیادی جذب خواهد کرد.

۷. برگزاری مسابقه

برگزاری مسابقه و کمپین‌های تعاملی یکی از راه‌های موثر برای حفظ مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی است. اگر قصد برگزاری مسابقه و افزایش تعامل با کابران خود را دارید به نکات زیر توجه کنید:

  • مشخص کردن قانون و دستورالعمل‌
  • انتخاب برنده
  • جایزه

۸. بررسی عملکرد

با اثرسنجی دوره‌ای عملکرد شبکه‌های اجتماعی خود می‌توانید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید تا بر اساس آن به اصلاح و یا توسعه استراتژی مدیریت شبکه‌های اجتماعی خود در ماه‌های بعدی گام بردارید.

چرا مدیریت شبکه‌ های اجتماعی مهم است؟

اولین و شاید واضح‌ترین دلیل این است که مشتریان شما در رسانه‌های اجتماعی فعال هستند. آن‌ها می‌خواهند از برندهایی مثل شما محتواهایی ببینند تا بر اساس نظرات ثبت شده توسط سایر مخاطبان، تصمیم‌گیری کنند. علاوه‌بر این، مدیریت رسانه‌های اجتماعی مقرون به صرفه بوده و نیازی به هزینه‌های هنگفتی مثل تبلیغات بیلبوردی و تلویزیونی ندارد و به راحتی می‌توانید با انجام استراتژی‌های گفته شده در مطلب بالا به صورت موثری در رسانه‌های اجتماعی حضور داشته باشید.

منبع: Lyfemarketing

به اشتراک بگذارید

نظر شما نظر خود را وارد نمایید

نظر دهید