نحوه ایجاد تقویم کاربردی برای بازاریابی محتوا

مقالات آموزشی دیجیتال مارکتینگ

اگر از یک تقویم بازاریابی محتوا استفاده نمی‌کنید، احتمالاً در حال استفاده از یک استراتژی بازاریابی ناکارآمد برای کسب‌وکار خود هستید یا اصلاً استراتژی خاصی در نظر نگرفته‌اید. در این مطلب، به شما خواهیم گفت که چگونه یک تقویم بازاریابی محتوایی دوست‌داشتنی برای مخاطبان خود ایجاد کنید. مهم نیست که در کدام صنعت مشغول به فعالیت هستید مهم این است که محتوا پادشاه است و با داشتن یک استراتژی درست، می‌توانید کسب‌وکار خود را به قلمرو پادشاهی تبدیل کنید!

در ادامه، راهکارهای اثربخش در آماده‌سازی یک تقویم محتوایی کاربردی را بررسی خواهیم کرد و در انتها یک نمونه قالب تقویم بازاریابی محتوا برای دانلود در اختیارتان می‌گذاریم.

تقویم بازاریابی محتوا چیست؟

تقویم بازاریابی محتوا ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا استراتژی بازاریابی محتوایی خود را به طور کارآمد و با برنامه‌ریزی مناسب ایجاد و اجرا کنید. به عبارتی این تقویم به شما نمایی از نحوه چیدمان، ترتیب و نوع محتوایی را که در طی یک دوره زمانی در نظر گرفته‌اید ارائه می‌دهد.

گفتنی‌ست که محتوا می‌تواند در بسترهای مختلفی مانند وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و وبلاگمنتشر شود که یک تقویم باکیفیت به شما کمک خواهد کرد تا علاوه‌بر منظم بودن، در اجرای استراتژی‌های بازاریابی خود به نتیجه بهتری برسید.

تقویم محتوا چیست

چرا به تقویم بازاریابی محتوا نیاز دارید؟

بهتر است محتوای خود را به جای لیست کارهای نامنظم، با تقویم سازماندهی کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی دقیق و مشخصی از زمان و ترتیب محتوای خود برای انتشار در نظر بگیرید. همچنین استفاده از یک قالب مشخص به شما این امکان را می‌دهد تا به راحتی مطالب مربوط به روزهای مهم را به موقع برنامه‌ریزی کنید. به‌علاوه اینکه پیگیری و در صورت لزوم هدف‌گذاری مجدد را آسان می‌کند.

از چه زمان قبل‌تر باید برنامه‌ریزی محتوایی داشته باشید؟

در دنیای بازاریابی محتوا، معمولاً هرچه بیشتر برنامه‌ریزی کنید بهتر است. به طور کلی توصیه می‌شود که محتوای خود را از یک ماه جلوتر برنامه‌ریزی کنید. به این ترتیب می‌توانید تقویم بازاریابی محتوایی یک ماهه خود را ایجاد کنید. بسته به دفعات انتشار محتوا، ممکن است بخواهید تقویم‌های محتوای هفتگی، سه ماهه یا دو ماهه را در نظر بگیرید، اما تقویم‌های ماهانه معمولاً ایده آل هستند.

اگر خیلی زودتر برنامه‌ریزی انجام دهید، ممکن است مجبور شوید برخی از برنامه‌ها را تغییر دهید و یا اگر خیلی زودتر از موعد برنامه‌ریزی نکنید، ممکن است در فشار و استرس برای آماده‌سازی محتوای باکیفیت قرار بگیرید. برنامه‌ریزی جلوتر از موعد مقرر نیز به شما زمان بیشتری برای بررسی محتوا و تصحیح آن می‌دهد.

برنامه ریزی بازاریابی محتوایی

تقویم بازاریابی محتوای شما باید چگونه باشد؟

برای برنامه‌ریزی محتوای خود بهتر است از اکسل یا Google Sheet استفاده کنید. اگر تیم بزرگی هستید و در زمینه محتوا کار می‌کنید، یک پلت فرم پویا مانند Google Sheets برای شما بهتر است. چون تقویم بازاریابی محتوا ایجاد شده در Google Sheets به راحتی ‌می‌تواند در بین افراد تیم به اشتراک گذاشته و ویرایش شود و این مورد برای انجام یک کار تیمی عالی است!

در بلاگ مدیااد بخوانید:  بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید تقویم بازاریابی محتوایی خود را بسته به میزان جزئیاتی که می‌خواهید در آن قرار دهید، تنظیم کنید. برخی از افراد ترجیح می‌دهند تا محتوای خود را در یک تقویم استاندارد سازماندهی آماده کنند تا بتوانند همه مطالب را همزمان ببینند و برخی دیگر نمای خطی را ترجیح می‌دهند.

اگر می‎‌‎خواهید یک محتوای مشابه را در چندین بستر اطلاع‌رسانی کنید، برای هر بستر ستون‌های جداگانه‌ای ایجاد کنید تا انواع مختلف محتوای مورد نیاز شما را شامل شود. اکسل یا Google Sheets به شما این امکان را می‌دهد که چندین برگه ایجاد کنید، بنابراین می‌توانید یکی برای محتوای وب‌سایت، یکی برای محتوای ایمیل و دیگری را برای محتوای شبکه‌های اجتماعی در نظر بگیرید.

میز محتوا

صرف نظر از اینکه چطور می‌خواهید تقویم بازاریابی محتوای خود را تنظیم کنید، چند مرحله وجود دارد که باید هر زمان که می‌خواهید نوشتن یک تقویم محتوایی جدید را شروع کنید، در نظر بگیرید. اول، شما باید فقط روزهایی را که می‌خواهید محتوا منتشر کنید علامت بزنید. همه نیازی به ارسال مطالب به صورت روزانه ندارند. برخی از صاحبان مشاغل روزانه چندین بار محتوای جدید منتشر می‌کنند و این موضوع به تقاضای مخاطبان و نوع کسب‌وکاری که در آن مشغول هستید بستگی دارد.

سعی کنید یک برنامه ثابت برای ارسال مطالب داشته باشید، چه یکبار در هفته، چه سه بار در هفته یا هر روز هفته. مهم این است که پیوستگی را در بازاریابی محتوا در نظر بگیرید. ارسال مداوم به شما این امکان را می‌دهد تا به راحتی الگو مناسب در شبکه‌های اجتماعی را پیدا کنید. به عنوان مثال، ممکن است محتوایی که روزهای دوشنبه ارسال می‌کنید نسبت به محتوایی که سایر روزهای هفته ارسال می‌کنید‌، دارای خواننده یا اشتراک‌گذاری بیشتری باشد. شاید انتشار محتوا در آخر هفته‌ها جذابیت کمتری داشته باشد وپس بهتر است در تقویم محتوای خود از در نظر گرفتن روزهای آخر هفته برای ارسال مطالب خودداری کنید. اما توجه کنید که اگر محتوای خود را با یک برنامه مشخص منتشر نمی‌کنید، دستیابی به الگوهایی از این دست تقریباً غیرممکن است.

هنگام برنامه‌ریزی برای محتوا، چه ویژگی‌هایی را باید درباره مخاطبان در نظر بگیرید؟

مخاطب شناسی

مخاطب خود را بشناسید و برایش برنامه‌ریزی کنید. تصاویری را انتخاب کنید که مناسب مخاطبان شما باشد. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید خدماتی مرتبط با بازنشستگان ارائه کنید، محتوای تصویری شما نباید پر از تصاویر جوانان باشد. به همین ترتیب، اگر محصولات بهداشت دندان می‌فروشید، نباید از تصاویر دندان‌های آسیب دیده و ناپسند استفاده کنید.

زمان انتشار

به عنوان یک بازاریاب، فقط انتشار پست‌ها آن هم در هر زمان و روز کافی نیست. بلکه با رقابت شدید امروز، ممکن است به دلیل انتشار پست در زمان اشتباه، مخاطب هدف خود را از دست بدهید. بنابراین برای اینکه شانس درگیر شدن مخاطب با محتوای خود را از دست ندهید بهتر است در زمان‌های مناسب انتشار داشته باشید.

به عنوان مثال، اگر مخاطب هدف شما دانش آموزان دبیرستانی هستند، محتوا را هنگام کلاس درس مدرسه منتشر نکنید. به همین ترتیب، اگر می‌خواهید صاحبان مشاغل را هدف قرار دهید‌، باید انتشار محتوای شما صبح قبل از ساعت کاری معمول، عصر بعد از پایان روز کاری یا در هنگام ناهار حدود ساعت ۱۲:۰۰ بعد از ظهر باشد.

در بلاگ مدیااد بخوانید:  تعریف بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) و معرفی تکنیک های موثر آن

چالش‌ها

در نظر بگیرید که مخاطب هدف شما ممکن است با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کند که می‌توانید برای آن راه حل ارائه دهید.

ارزش‌ها

به آنچه مخاطب شما ارزش می‌دهد، فکر و این ارزش‌ها را در محتوای خود بیان کنید. علاوه‌بر متنوع‌سازی موضوعات و مخاطبان هدف که در تقویم بازاریابی خود در نظر دارید، به یاد داشته باشید که با محتوای منحصر به فرد و سفارشی به پیروان خود ارزش افزوده دهید. این ارزش می‌تواند شامل مواردی مانند تصاویر، اینفوگرافیک‌ها، فیلم‌ها، مقالات یا اطلاعات کلیدی است.

به یاد داشته باشید که اگر تمام کاری که شما انجام می‌دهید اشتراک‌گذاری اطلاعات از منابع دیگر است، دنبال‌کنندگان شما چندان درگیر نخواهند شد. همچنین برای تقویت محتوای خود می‌توانید از سوالات متداول، بروشورها، مطالب آموزشی یا حتی تقویم‌های محتوای قدیمی کمک بگیرید.

مطالب خود را آزمون و خطا کنید!

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های ساخت تقویم بازاریابی محتوا، تجزیه و تحلیل داده‌ها در مورد نحوه تعامل مخاطبان با محتوای شما است. شما می‌توانید از این داده‌ها برای بهبود کیفیت محتوا ماه بعد استفاده کنید.

Google Analytics به شما کمک می‌کند ترافیک وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید. علاوه‌بر این، همه رسانه‌های اجتماعی دارای ابزارهای گزارش‌گیری داخلی خود هستند.

وقتی زمان تجزیه و تحلیل محتوای شما فرا می‌رسد، چند سوال وجود دارد که باید از خود بپرسید:

  • کدام مضامین محتوایی جذابیت بیشتری را دارند؟
  • مخاطبان شما بیشتر با چه نوع تصاویری درگیر شده‌اند؟

این ممکن است دشوار باشد، اما فقط به نکات مثبت توجه نکنید. همچنین باید در حال تجزیه و تحلیل باشید که کدام نوع از محتوا بدترین عملکرد را دارند. هیچ‌کس دوست ندارد اشتباه کند اما توجه به این که چه نوع محتوایی برای مخاطب شما جذاب نیست، می‌تواند مانع از تکرار اشتباه مشابه شود.

محتوایی را ایجاد کنید که دنبال‌کنندگان شما عاشق آن شوند!

بهترین راه برای ایجاد تقویم بازاریابی محتوا که دنبال‌کنندگان آن را دوست داشته باشند، این است که به محتواهایی که واکنش مثبت نشان می‌دهند توجه و از آن‌ها بیشتر استفاده کنید. تحقیقات بازار به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی از علاقه‌مندی محتوایی کاربران در کسب‌وکار خود به دست آورید، برای این کار می‌توان از محتوای رقبا هم صرفا ایده گرفت و دست به خلاقیت‌های جدید زد. به محتوای آن‌ها نگاهی بیندازید و ببینید چه موضوعاتی بیشترین تعامل را با خود به همراه دارد. همچنین برای شما یک نمونه قالب تقویم محتوای دوست‌داشتنی آماده کرده‌ایم که می‌توانید دانلود کنید و از آن ایده بگیرید.

دانلود نمونه تقویم بازاریابی محتوا

امیدواریم این مطلب به شما در تدوین یک تقویم محتوایی مناسب در فضای آنلاین کمک کرده باشد.

به اشتراک بگذارید

نظر شما نظر خود را وارد نمایید

نظر دهید